Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 18, 2019

Basında ÖzÜ - "Lezzetli" İş Fırsatı

Posta

Aşçılık kariyer planına alındıkça, eğitim veren kurs ve okul sayısı da artıyor. Eğitim fiyatları biraz yüksek olsa da iş garantisi ve 2 bin 500 TL ile 20 bin TL arasındaki aylık maaşlar, kursları cazip hale getiriyor.

Çalışan kadın nüfusunun artması, gelir düzeyinin yükselmesi, sosyalleşme ihtiyacı gibi pekçok nedenle dışarda yemek yeme kültürü gelişiyor. Bu da restoran sayısında artışa neden oluyor. Hem restoran hem de oteller iyi eğitimli ve yetişmiş aşçıya ihtiyaç duyuyor. Piyasadaki bu açık, özellikle gençler için aşçılığı cazip bir meslek haline getirdi.

Kurslar Artıyor

Son günlerde aşçılık ile ilgili yayınlanan programlar ve yarışmalar da gençlerin aşçılık mesleğine ilgisini artırıyor. Aşçılık meslek olarak seçildikçe, eğitim veren kurs ve okul sayısı da hızla çoğalıyor. Eğitimlere en çok 18-35 .yaş arası mesleği olmayanlar başvuruyor. Ücret biraz yüksek olsa da taksit imkanı bulunuyor. Mezunlar hemen iş bulabiliyor ve zaman içinde de iyi maaş alabiliyor. Ayrıca ücretsiz kurslar da var.

Le Cordon Bleu Diploması

Özyeğin Üniversitesi, 2012 yılında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Fransız aşçılık okulu Le Cordon Bleu eğitimi de veriyor. 4 yıllık programı bitiren üniversite mezunları, hem Özyeğin Üniversitesi diploması hem de Le Cordon Bleu diploması alıyor. Kurs olarak kendini geliştirmek isteyenlere de Sürekli Eğitim Akademisi bünyesinde 9 aylık eğitim ve sertifika verildiğini belirten Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, kurs fiyatlarının da alınacak eğitim çeşidine göre 18 bin 500 TL ile 23 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi. Bu eğitimler şubat, mayıs, ekim ve ağustos dönemlerinde veriliyor.

Defne Ertan Tüysüzoğlu